2016. feb 02.

Egy boltkóros naplója

írta: ptkrisztina
Egy boltkóros naplója

 

bigstock-pregnant-woman-with-a-full-car-18673769.jpg

 

Eljön az időszak, mikor a márkás női holmikat áruló üzleteket, bizsu boltokat, parfümériákat, felváltják a bababoltok díszes polcai. Mikor egyes online áruházak oldalaid nem magad, hanem apró cuki holmik keresése miatt nyitod meg. Az Orsay cuccok elhalványulnak a body-k és rugdalózók mögött és a DM polcain sem csak a körömlakkokat és szempillaspirálokat kutatod, hanem hosszasan elmerülsz a cumik, pelenkák, popsitörlők halmai között. Így kezdődik a babarucik beszerzésének időszaka.

Hogy mit is adjak majd Lisára? Fogalmam sincs. Első gyermekes anyukaként, nem ott vagyok meglőve, hogy milyen ruhákat szerezzek be az érkezésére, hanem még számos kérdésem is felmerült. Mennyi babaruha kell majd neki? Vajon mekkora lesz és így azon agyalok, hogy az 56-os méretből érdemes e többet venni? Kell e kifogó vagy elég a törölköző? Májusi baba lévén miben hozom ki majd a kórházból...és még sorolhatnám. Mikor kiderült hogy kislány, a családban lévő nők Anyukám és Nagymamám egyből beindultak hogy felvásárolják a lehető legtöbb lányos darabot, de leállítottam őket és megbeszéltük hogy az elején még csak pár dolog kell és majd szépen lassan beszerzek mindent. Igazuk van mert nagyon nehéz ellenállni, főleg a csajszi cuccok hívogatóak. Hétvégén egy csomó bababoltot körbejártunk Veszprémben, a héten meg majd Bécs lesz soron, de egyenlőre még csak gyűjtöm az infókat és írom a listát, hogy mi kell. 

Addig is nekem egy nagy segítség volt a MammBa.hu oldala (http://www.mammba.hu/babaruha-lista-letoltese/), ahol miután megadtad az adataid, hogy mikor születik a babád és hogy milyen nemű lesz, részletes listát küldenek a babakelengyéről. Pár percre rá emailben meg is kaptam a májusi listát és boldogan konstatáltam nem is állunk olyan rosszul! :)

 

 

Szólj hozzá

külföld bécs terhesség kismama ruha baba babavárás anyaság body lisa második trimeszter liza mammba